Tuesday, February 18, 2014

Khatib Pas Kafirkan Allah Dalam Khutbah Jumaat?Daripada theflyingkick
(Tajuk Asal - KHATIB PAS MENGKAFIRKAN ALLAH TAALA DALAM KHUTBAH JUMAAT DI KULIM, KEDAH!!! - February 16, 2014)

Rupa-rupanya, masih ada orang PAS yang kurang berpengetahuan dalam bidang Usuluddin walaupun sudah bergelar Ustaz malah telah diangkat menjadi Khatib Jemputan.

Rupa-rupanya pengetahuan agama Islam mereka sekadar berserban, berjubah, berjanggut kambing dan menjadi ahli PAS.

Islam yang sebenar-benarnya, sama ada dari segi akidah, pemahaman mahupun amalan, merupakan perkara yang jauh dari diri dan hati mereka. Ini yang berlaku apabila seorang khatib jemputan yang merupakan YDP PAS Kawasan Padang Serai mempamerkan kecetekan ilmu dan kejahilannya yang amat murakkab dalam bidang usuluddin membabitkan Kalimah ALLAH.

Semuanya bermula apabila Masjid Muttaqin, Tamah Selasih, Kulim yang tereltak dalam PDM Taman Selasih bagi DUN N34 Lunas dan Parlimen P.17 Padang Serai menjemput Mohd Pauzi bin Tahir untuk menyampaikan Khutbah Jumaat.

Khutbah Jumaat yang disampaikannya bertajuk, 'SIAPAKAH ALLAH' dan khutbah tersebut adalah KARANGANNYA SENDIRI. Mohd Pauzi enggan menggunakan teks khutbah yang disediakan oleh Majlis Agama Islam Kedah (MAIK) mungkin kerana di dalam teks khutbah standard tersebut, tidak terdapat pembelaan untuk golongan munafiqin dan perosak agama.

Dalam khutbahnya, Mohd Pauzi menyatakan Allah SWT adalah Tuhan kepada semua makhluk seperti haiwan, tumbuh-tumbuhan, makhluk halus, mikro organisma dan semua manusia sama ada umat Islam mahupun golongan kafir.

Katanya lagi, Nabi Ibrahim a.s pernah berdoa memohon agar Allah Taala memberikan rezeki hanya kepada orang-orang yang berfirman. Kemudian Allah Taala berfirman bahawa Dia tetap akan memberikan rezeki kepada orang kafir tetapi di akhir, mereka akan dihumban ke dalam neraka akibat kekufuran mereka. 

Penganut Kristian yang mengikuti ajaran Nabi Isa a.s, katanya, beriman kepada Allah Taala tetapi 300 tahun selepas kewafatan Nabi Isa a.s, Raja Rom bernama Constantine telah mengubah ajaran Kristian dengan mengakui Nabi Isa a.s sebagai Anak Allah namun mereka tetap beriman dengan Allah.

Kata Mohd Pauzi lagi, kita tidak boleh mengatakan Allah bukan Tuhan orang bukan Islam kerana perbuatan tersebut secara tidak langsung menyebabkan kita mengiktiraf ada Tuhan lain selain Allah yang menjurus kepada perbuatan syirik.

Menurutnya lagi, kita tidak boleh terpengaruh dengan golongan yang membuat demo mengatakan Allah bukan Tuhan orang Kristian kerana hanya akan membuat umat Islam kelihatan ganas dan dibenci oleh orang kafir. Menurutnya, kita tidak boleh terlibat dengan demonstrasi kalangan yang mengamalkan politik perkauman, rasis dan mengugut untuk mencetuskan kembali Peristiwa 13 Mei.

Katanya lagi, umat Islam seharusnya menerangkan kepada orang kafir yang mengakui Allah sebagai Tuhan bahawa agama yang diterima Allah hanyalah Islam dan mereka perlu beriman dengan ajaran Nabi Muhammad s.a.w.

Mohd Pauzi yang merupakan YDP PAS Kawasan Padang Serai ini sebenarnya cuba membela kaum Kristian yang mahu menggunakan Kalimah ALLAH untuk menyebarkan agama mereka. Mohd Pauzi tidak mungkin tidak sedar bahawa penggunaan KALIMAH ALLAH oleh puak berkenaan tidak ada kena-mengena dengan pengakuan mereka bahawa Allah adalah Tuhan sekalian alam sebaliknya hanya mempergunakan KALIMAH ALLAH untuk menyebarluaskan ajaran Kristian. 

Tidak itu sahaja Mohd Pauzi juga tidak mungkin tidak tahu bahawa demonstrasi dan tentangan terhadap penyalahgunaan KALIMAH ALLAH oleh pihak-pihak tertentu di negara ini, bukanlah kerana mahu menolak hakikat bahawa Allah Taala adalah Tuhan kepada setiap sesuatu dan tidak ada Tuhan melainkan-Nya.

Sebaliknya penentangan tersebut adalah disebabkan niat jahat puak terbabit yang sedang mensasarkan masyarakat Melayu-Islam untuk dimurtadkan. Puak-puak seperti Mohd Pauzi terlalu bergantung kepada Tauhid Al-Rububiyyah yang bagi mereka merupakan penjelasan terbaik untuk menerangkan tentang Allah Taala dan iman kepada-Nya.

Golongan jahilun seperti Mohd Pauzi memang ramai.

Kriteria utama golongan ini ialah apabila mereka menyatakan bahawa TIDAK ADA TAUHID-TAUHID LAINNYA dan TAUHID HANYA SATU. Golongan ini sangat ramai bersarang dalam JAKIM dan apabila mereka menerangkan tentang Tauhid kepada Allah, mereka hanya menerangkan tentang Tauhid Al-Rububiyyah yang mana kaum kafir juga memperakui dan mengikutinya. 

 Malang sekali, golongan seperti Mohd. Pauzi yang cenderung untuk meliberalkan Islam dan mengambil hati kaum kafir serta mencari redha mereka, gagal memahami Tauhid Al-Uluhiyyah yang sepatutnya dilaksanakan oleh setiap yang bergelar Islam dan berharap agar diberikan keimanan dan keihsanan.

Tauhid Al-Uluhiyyah bermaksud, Iktiqad yang jazim bahawa Allah Taala adalah Al-Ilah yang sebenar-benarnya, tiada Ilah selain-Nya dan Dialah yang berhak diserahkan segala ibadat.

Begitu juga dengan Tauhid Asma As-Sifat yang sepatutnya diterangkan sekali seandainya benar seperti kata Mohd. Pauzi dibenarkan penggunaan KALIMAH ALLAH untuk mendidik hati golongan kafir agar rapat dengan Islam dan akhirnya memeluk Islam.

Malangnya, orang sepreti Mohd Pauzi sebenarnya tidak lebih daripada sekadar tukang kempen yang dibayar upah oleh orang kafir untuk melakukan kesyirikan dan kemudian meletakkan kesalahan syirik kepada orang yang menentangnya.

Taktik menakut-nakutkan orang yang tidak bersetuju dengan kaedah yang mereka gunakan, sudah terlalu lama digunakan sehinggakan ramailah golongan JAHILUN yang terperangkap dan akhirnya menggunakan hujah yang sama untuk MENGKAFIRKAN ALLAH TAALA menurut akal logik mereka.

Semoga kita dijauhkan dari golongan seperti ini... dan sebenarnya, kalau tiada undang-undang di negara ini, kita sudah boleh mengejar, dan merejam mereka ini sehingga mati.

Malangnya, kita tertakluk di bawah undang-undang sivil dan kita mengharapkan hanya Allah Taala yang memberikan balasan yang setimpal kepada perancang-perancang golongan kafir yang mahu memusnahkan umat Islam dan agama Islam di negara ini!

PS: Masjid Muttaqin di Taman Selasih, Kulim dikuasai oleh PAS. Banyak kegiatan yang dijalankan di masjid tersebut, sekalipun kelihatan seperti kegiatan agama, tetapi sebenarnya lebih bersifat untuk mencari perpecahan dan melemahkan Islam bagi kemenangan DAP dan kafir PKR.

3 comments:

suria16 said...

orang kafir memang ciptaan allah,orang kafir tidak bertuhankan Allah, mereka dah termakan pujukan saitan dan jin,mereka lebih percayakan jin dan syaitan, sedangkan jin dan syaitan adalah ciptaan Allah juga,banggang punya kafir,yaAllah jahanamkan sekelian kafir ini.

IBU RISKA said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI