Wednesday, March 3, 2010

INNALILLAH, BLOGGER PAS YANG BAKAL MASUK NERAKA JAHANAM BERSAMA NIZAR KKK!http://parpukari.blogspot.com

Ini adalah keratan yang telah diambil dari sebuah blog yang dipanggil Ajijoi, sekali pandang memang nampak ok la kan, sebab si bloggers PAS dan penyokong kuat Nizar KKK ni ibarat macam nak tolong si adik yang bernasib malang!

Tetapi apa yang orang tidak tahu ialah si bloggers ini telah melakukan sesuatu yang sangat luarbiasa, tahukah pembaca sekalian bahawa si adik malang yang bernama Adiranna Alysya sudah meninggal lebih setahun yang lalu?

Kalau dilihat pada posting blogger haprak PAS ni diletaknya posting ini pada tarikh 13hb Februari, kenapa dia melakukan sedemikian ya? Takkan la dia tak tahu yang si adik malang yang comel ini sudah meninggal?

Inikah info yang dikatakan benar oleh PAS?

Saya mendapat tahu mengenai perkara ini melalui kiriman email oleh salah sorang pembaca saya yang telah menghubungi keluarga arwah adik Adiranna, hamba Allah ini berniat untuk menolong arwah tersebut, semasa hendak memasukkan wang tersebut ke dalam akaun arwah, didapati akaun ini telah pun ditutup.

Pembaca ini kemudian telah menelefon nombor yang tertera di blog tersebut dan berjaya menghubungi mak si arwah berkenaan, alangkah terkejutnya Hamba Allah ini apabila diberitahu kepadanya bahawa adik Adiranna telah meninggal dunia setahun yang lepas! Ibu arwah ini pun tidak tahu yang ada blogger yang meletakkan artikel ini.

Segala hutang piutang keluarga arwah dengan pihak Hospital sudah pun dilangsaikan, lepas itu hamba Allah ini mencari tempat untuk diadu maka dia ternampak email saya di blog dan terus sahaja dia mengirimkan berita ini! Apa motif Ajijoi sebenarnya? Pelik kan?

Kalau perkara ini dilakukan oleh bloggers pro kerajaan maka akan dihebohkan la seantero dunia bahawa bloggers pro kerajaan penipu dan nak makan duit haram la, masuk neraka jahanam la, saja nak menganiaya arwah ini la!

Jadi sebagai seorang blogger yang bertanggungjawab, saya nak mintak penjelasan dari saudara Ajijoi sebelum perkara ini dipanjangkan kepada pihak berkuasa, kenapa dia meletakkan artikel ini tanpa keizinan dari orang tua Arwah Adik Adiranna?

Inikah diajar Nizar Laknatullah kepada pengikiut-pengikutnya? Saya cukup sedih dan pilu bila terkenangkan seorang blogger dari parti PAS yang berlandaskan Islam sanggup membuat perkara sebegini, Nau'zubillah!

Kepada keluarga arwah adik Adiranna ini saya ingin mohon maaf kerana terpaksa mengutarakan kisah anak mereka ini ke ruang maya, bukan apa saya tidak mahu melihat nama arwah dan keluarga arwah diburukkan oleh bloggers yang tidak bertanggungjawab seperti Ajijoi ini!

Saya minta jasa baik rakan-rakan bloggers yang lain supaya sebarkan berita ini supaya tidak ada lagi penipuan sebegini dilakukan di masa hadapan terutama sekali blogger dari sebuah parti yang mendakwa diri mereka memperjuangkan Islam! Kepada Nizar dan Najis, sesungguhnya inilah bukti anda telah menyesatkan pengikut anda!

Inilah dikatakan matlamat menghalalkan cara! Inilah pertama kali sungguh berat hati dan perasaan saya dan saya merasa begitu sayu setiap kali terpandang gambar arwah adik Adiranna ini, astagfirullahalladzim!

Marilah kita semua sedekahkan Al-fatihah kepada arwah adik Adiranna! Al Fatihah!

No comments: