Thursday, April 23, 2009

(hambali1.blogspot.com)

Ada pemimpin UMNO negeri Terengganu dah tak lalu makan tengah hari.

Malam nanti tidak tahulah, sama ada boleh telan air atau tidak. Tekak semakin kering.
Kalau ada air nira pun mungkin dah tak manis. Mungkin dah jadi masam dan benar-benar jadi tuak.

Khabarnya ada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) yang basah seluar dalam. Terkencing sendiri sebab ‘yang dituduh bukan orangnya yang melakukan sms berkenaan”.

Ada yang dah mabuk-mabuk macam makan ubi gadung. Sebab itu Datuk Ahmad Said kata, kita kena buat penyelidikan mengenai ubi gadung. Jangan hentam makan begitu sahaja.

Tidak sia-sialah peruntukkan lebih RM2 juta kepada Universiti Darul Iman menjalankan penyelidikan. Tahun ini sahaja RM1 juta diperuntukkan bagi tujuan itu.

Sekurang-kurangnya Menteri Besar yang disebut sebagai ‘Cap Ayam’ oleh ADUN Alor Limbat, Alias Abdullah, tetap ada juga kesedaran untuk memajukan tanaman dan kemungkinan mewujudkan industri kecil di Terengganu.

Apabila polis hari ini menahan seorang lelaki berusia 31 tahun di Kuala Lumpur kelmarin berhubung kes penghantaran khidmat pesanan ringkas (SMS) ugutan bunuh kepada tiga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Terengganu, ia membuktikan siasatan akan membuka jalan kepada individu lebih terkenal.

Lelaki berkenaan di katakan bertugas sebagai kerani di sebuah syarikat swasta (betulkah syarikat swasta?).

Perkara mengenai penahanan ini diumumkan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Asisten Komisioner Mohd Fauzi Abduri, pada sidang media di Balai Polis Wakaf Tapai, sebentar tadi.
Ini permulaan. ‘Game polis” tidak akan terhenti setakat ini sahaja.

Banyak lagi kejadian akan menyusul.

Jelas tuduhan terhadap pegawai kanan Menteri Besar, Wan Ahamad Wan Muda.
Mungkin ketika ini Wan Ahmad sudah boleh memikir-mikir untuk saman orang yang buat tuduhan, termasuk blog-blog yang menyebarkan fitnah dengan nilai mencecah RM100 juta?

Lepas ini bila ADUN dan pemimpin UMNO tertentu dah terkencing-kencing, Wan Ahmad akan will have the laugh laugh!

No comments: