Saturday, October 16, 2010

SOKONGLAH GUAN ENG HALAU PENIAGA MELAYU...

Selaras dengan kehendak ketua menteri paling celaka didalam sejarah negeri,dan mendapat sokongan tidak berbelah bahagi dari khawarij PAS dan PKR dalam segala tindakan ultra kiasu adalah lebih elok menghalau semua peniaga melayu yang menggangu lalu lintas dan tarik lesen mereka .

Peniaga melayu Pulau Pinang dan kaum melayu secara keseluruhannya harus patuh dan tunduk kepada segala arahan maharaja ultra kiasu atau akan berdepan dengan tindakan.

Orang melayu Pulau Pinang harus memberi muka dan membiarkan peniaga cina berniaga dimana mana tempat yang mereka suka.Malahan orang melayu Pulau Pinang harus memberi galakan agar peniaga yang rata rata pengotor ini mengganggu lalu lintas.

Peniaga melayu harus melihat niat dan langkah baik kerajaan negeri membenarkan peniaga peniaga cina kecil di New Lane menutup jalan dan menggangu lalu lintas sebagai salah satu cara mereka mempertahankan hak setiap undi mereka kepada kerajaan maharaja ultra kiasu sosialis Guan Eng.

Jika pihak PBT melarang dan tidak memberi lesen kepada peniaga cina,maka orang melayu harus membuat bantahan dan desakan harus dibuat kepada pemimpin melayu juak haprak PAS dan PKR agar mengadakan tunjuk perasaan membela peniaga cina.

Tiga peniaga melayu di Lebuh Sungai Pinang 1 berhampiran dengan perumahan Pinang Court, Pinang Court 2 dan Ocean View dan 40 penjaja pasar pagi di Kampung Tanjung Tokong harus merambus.Adalah lebih elok jangan berniaga langsung kerana hak peniaga peniaga kecil cina harus diberikan keutamaan.

Roket comel kesayangan melayu Pulau Pinang.

Ini selaras dengan kehendak pemerintah ketua menteri paling celaka dalam sejarah negeri Pulau Pinang yang menjunjungi pemerintahan khalifah Umar Abdul Aziz yang amat disokong oleh Tok Guru Nik Aziz.

Mengapa peniaga melayu harus emosional dan rasis,sedangkan inilah yang orang melayu idam idamkan selama ini,kerana dizaman BN orang melayu tidak ada peluang langsung untuk dihalau,gerai diroboh dan dihalang daripada berniaga.Maka peluang ini haruslah diambil sebaik mungkin.

PRU13 orang melayu harus mengekalkan pakatan haprak agar tugas tugas menyuburkan ekonomi peniaga kecil cina dan grand design menghalau melayu dapat diteruskan tanpa diganggu gugat.

Oleh itu Pisau menyeru agar parti politik 'RASIS' seperti UMNO dan mana mana NGO jangan cuba bermain dengan api dan jangan sesekali menghalang peniaga cina berniaga dimana mana yang mereka suka.

UMNO harus menyokong tindakan Guan Eng menghalau peniaga melayu,janganlah cuba menghalang niat baik kerajaan negeri menjaga hak dan kepentingan peniaga cina.Umno jangan terlalu rasis dan harus mengambil jalan tengah menyokong kehendak melayu Pulau Pinang yang memberi sokongan penuh kepada Guan Eng.

Pisau bersetuju dan memberi sokongan penuh buat Guan Eng menghalau mana mana peniaga melayu dan hak peniaga cina harus dipertahankan.Justeru Pisau memohon 'maaf' kepada khawarij PAS dan PKR kerana sebelum ini tidak faham ,oleh itu Pisau memberi sokongan sepenuhnya tindakan Guan Eng menghalau peniaga melayu.

pisau.net