Saturday, September 26, 2009

3 NOV : ANWAR ATTATURK SEMAKIN 'MATI' ?!

Daripada gerakan-anti-pkr

bulan ini hingga ke tarikh 3 november, anwar attaturk tiada bisa duduk senang dan lenang. tidornya tiada nyenyak, kata-katanya semakin hambar. di pihak lobiyist amarikan dia sudah digelar kameleon, binatang politik malaysia yang senantiasa berobah kata dan iktikad iman bila berbicara.

ini macam manyak celaka, bisik hati anwar. kalau yahudi pun sudah mulai sangsi kataku, mana kan aku pergi membawa diri. meminta nyawa dari dajal lahanat entah bila tiba masanya. najib tiada kepingin melayan karenah aku,bogeyman altantuya retorikal politik ciptaan aku ditepis begitu sahaja oleh pak najib. arrgh anwar menepuk dahi sundalnya.mana haros aku pergi ??!

saiful semakin berani menonjol diri. tonjolan ini memeningkan kepala hotak bapak segala pengkhianat agama dan bangsa.

anwar attaturk tahu 'dia' sudah lama mati. lama mati umpama tamsilan kiasan tongkat nabi sulaiman a.s. segala mergastua dan para jin tiada mengetahui berdirinya nabi sulaiman itu sebenarnya membawa cerita rahasia. nabi sulaiman berdiri mati, dan matinya ini hanya disedari tatkala tongkat yang menampung nya telah hancur dimakan anai-anai.hancur tongkat, maka tombanglah nabi sulaiman jatuh ke bumi.

anwar attaturk bisa membilang hayat diri.saiful bukhari lebih digeruni daripada hadirnya malakatul maut. saiful bukhari bisa membongkar cerita, cerita luar biasa ampuhnya. anak muda ini kabarannya sudah bersedia bertarung nyawa, biarpun banyak bangsat dan talibarut anwar di dalam dan di luar sana, biar pun kabaran wang jutaan bakal dilimpah...namun maruah tetap akan dipertahankan.

insyaallah ada cerita luar biasa bakal tercipta. cerita anwar sundalan akan ketemui ajal politiknya gara-gara hobi bukan normal manusia azali...

sejarah pasti berolang. anwar bukan mani purindan yang bisa membohongi umat melayu di zaman kesoltanan melaka. anwar sekadar bayangan dajal-dajal kecil, dahi suak tapi leper, jahat lebih syaiton daripada syaiton...dia coba merosakkan kisah mistikal 500 tahun 9 naga melayu, naga terakhir di ufuk timur yang belum lagi dapat dihancorkan oleh portugis,belanda,inggeris dan yahudi. apatahlagi cobaan menghancorkan maruah hamba-hamba yang bangsanya bernama melayu, dahulu disebut sebagai malai,sarjana i-tsing menggelarkannya sebagai ma-la-yao.

ini bukan sebarangan bangsa yang bisa anwar attaturk tunjal dan lacurkan. ini bangsa punyai maruah,ini bangsa punyai akidah loar biasa... barang diganggu kalimah syahadah ini bangsa jurus akan bangkit dan pertahankannya walau nyawa jadi tarohan.

ini bangsa melayu namanya. inilah satu-satunya bangsa yang meletakkan agama dan bangsanya mesti sekata,sehati dan sejiwa. melayu itu mesti islam dan islam itu mesti melayu.

ini bangsa sudah bersedia menjadi kiasu , kiasu kerna mempertahankan maruah agama bangsa dan negara. anwar attaturk jangan tersilap jangka, ini bangsa bukan melankolik...tak percaya, tunggu 3 november ! tanggal keramat itu anwar akan bertemu buku dan ruasnya. jadi apa tugas kita ? ya ..aku dan kamu ? tiada lain meletakkan agama sebagai keutamaan..berkata benar dan terus berkata benar...INGAT BANGSAKU..PERTAHANKAN KALIMAH MULIA,PERTAHANKAN BANGSA,PERTAHANKAN 9 NAGA DAN PERTAHANKAN NEGARA ! PAKATAN BANGSAT MESTI DIHAPOSKAN SEGERA...INI MOTO PERJUANGAN KITA !!!
selain itu, ini kabaran baru yang kami terima. datang daripada sumber yang dirahsiakan. sebelum menceritakan dengan lebih dalam tajuk besar ini, harusnya kita memahami situasi rasa dan perasaan yang dialami oleh dua pihak yang terlibat, saiful dan anwar.

menyelongkari permaslahan dan rintihan saiful, di situ tersembunyi indikasi-indikasi yang cukup penting yang telah saiful keluarkan sejak seminggu yang lalu.

video pertama ramadhan daripada saiful punyai maksud yang penuh tersirat. tanggal 14 september itulah buat julung kalinya saiful bukhari 'keluar' daripada persembunyian dan berani melangkah ke masjid wilayah untuk buat pertama kalinya bersolat tarawih .

kenapa saiful berani untuk keluar walhal dia adalah seorang mangsa. seorang mangsa pada dasar normalnya sepatutnya sudah lama keluar dan mempertahankan dirinya di depan public. keadaan sudah menjadi terbalik apabila sebaliknya sang master peliwat pulak yang bertindak lebih. cukup lebih hingga pasukan prosekution pun mahu ditukarnya.

apa maksud dalam saiful pertama kali keluar tanggal 14 september ? saiful ada memberitahu bahawa inilah pertama kali dalam sejarah pasca dia diliwat, dia bertindak berani untuk keluar ? apa yang saiful mahu sampaikan disini ? tiada lain kerna anwar telah memasang konco-konconya untuk mencari saiful. dikabarkan bahawa saiful telah hampir 20 kali berpindah randah demi mengelakkan keselamatan dirinya diganggu atau mungkin di apa-apakan kan.

memahami kata-kata saiful dalam bicara video ocapan idulfitrinya sudah terjawap persoalan keselamatannya. saiful bukahri ada menyebut bahawa 'orang yang terdesak sanggup melakukan apa sahaja' ...siapa orang terdesak ? apa yang sanggup dilakukan dengan maksud ayat melakukan apa sahaja ? kenapa saiful menyebut kes teoh beng hock ?ADAKAH NYAWA SAIFUL DIDALAM BAHAYA ?

maklumat bocor atau anwar sudah memasang spy ? kenapa saiful apabila menjawap pertanyaan gap, dia ada menyebut bukan sekadar ada bloger yang menyamar menjadi musang berbulu ayam, bahkan ada vvip,politician,orang kenamaan dan penjaganya juga meropakan talibarut anwar ? buktinya kenapa 4 kali percobaan saiful sebelum 14 september telah bocor dan diketahui anwar !? siapa culprit bangsat yang ada dalam kerajaan ni !?

maklumat yang kami terima ada memberitahu bahawa anwar sanggup memasang beberapa konco untuk mencari bapa saiful dan adik perempuannya ? aku terpaksa mengeluarkan kenyataan ini sebagai langkah pre emptive, kiranya apa-apa berlaku kepada keluarga saiful maka kita tahu mencari pelakunya.

malah sumber telah memecah cerita, bahawa wakil anwar kabarnya telah berjumpa dengan ayah saiful untuk meredakan ketegangan sebelum 3 november. mohon agar saiful menarik segala pertuduhan dan RM20 juta sedia dijadikan barang tukar ganti. perkara yang sama yang berlaku apabila anwar sanggup menggadaikan kerajaan pakatan selangor dengan meminta agar najib 'melepaskannya' dan dia sanggup menetap sampai mati diluar negara.

namun, perkara pertama telah pun dijawap oleh saiful bukhari. YANG HAK PASTI BERDIRI,YANG BATHIL PASTI JATUH !

SESUATU YANG BESAR DIJANGKA AKAN BERLAKU,PASTINYA AKAN MENGEJUTKAN PIHAK ANWAR DAN SELURUH TALIBARUTNYA DALAM KERAJAAN .KEPADA GANI PATAIL DAN HISHAMUDIN, RAKYAT AKAN MELIHAT KEBERANIAN KAMU UNTUK BERANI MENJADI JANTAN MENERUSKAN PERBICARAAN 3 NOV INI. JANGAN KERNA SAIFUL INI BANGSANYA MELAYU, KAMU DIAM DAN TERUS-TERUSAN TIDOR DAN TIDOR ! CUKUPLAH MENJADI HERO BANGSA LAIN WAHAI VVIP !

Isu Selcat boleh menjatuhkan kerajaan Selangor

Daripada mStar

Dewan Pemuda PAS Pusat memberi amaran kerajaan negeri Selangor pimpinan Pakatan Rakyat "boleh tumbang seandainya kakitangan awam terus diaibkan dan mereka mula membenci pemerintah" berikutan tatacara Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan Dewan Undangan Negeri Selangor (Selcat).

Sehubungan itu, Dewan Pemuda PAS mengingatkan kerajaan negeri pimpinan Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim agar jangan mengulangi kesilapan Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo yang menghadiahkan penyapu kepada pihak berkuasa tempatan dua tahun lalu.

Ketika itu Dr. Khir merupakan Menteri Besar Selangor.

Pada 12 November 2007, kerajaan negeri ketika itu pimpinan Dr. Khir menyampaikan hadiah penyapu kepada Yang Dipertua Pihak Berkuasa Tempatan dan ketua jabatan yang gagal menunjukkan prestasi cemerlang.

Penerima pertama penyapu itu ialah Pejabat Daerah dan Tanah (PDT) Hulu Selangor serta Majlis Daerah Hulu Selangor.

"Kita perlu mengambil pengajaran daripada tindakan Khir Toyo yang membawa penyapu dan menghadiahkan kepada pegawai kanan kerajaan (pada November 2007, lima bulan sebelum pilihan raya umum)... membawa kepada kerajaan negeri dijatuhkan, dibenci kakitangan kerajaan negeri," kata Ketuanya, Nasrudin Hassan Tantawi kepada mStar Online ketika dihubungi hari ini.

Nasrudin melahirkan pendiriannya ini ketika banyak pihak menggesa agar Pesuruhjaya PAS Selangor, Datuk Dr. Hasan Mohamed Ali keluar Pakatan Rakyat negeri itu dan dikenakan tindakan disiplin ekoran pendirian beliau mempertikaikan secara terbuka perjalanan Selcat.

"Walaupun Datuk Hasan memberikan pandangan yang berbeza, jangan sampai beliau dipancung, jangan beliau dibuang.

"Perbezaan pandangan ini mewujudkan satu kaedah pemantauan pengurusan dan perjalanan pentadbiran kerajaan negeri.

"Kita dengar dulu penjelasan daripada Datuk Hasan terlebih dahulu sebelum menjatuhkan hukuman," katanya.

"Apa yang ditegur oleh Datuk Hasan ada kewajarannya," kata beliau.

Hasan telah melahirkan sokongan kepada pihak yang mengkritik Selcat termasuk pegawai-pegawai kanan kerajaan negeri dan Barisan Nasional (BN).

Malah, pemimpin Pakatan Rakyat termasuk pemimpin PAS sendiri merasakan Hasan tidak wajar menyatakan pandangan sedemikian kerana Selcat adalah inisiatif kerajaan Pakatan Rakyat selepas memenangi pilihan raya umum 2008.

Ketika diminta mengulas lanjut, Nasrudin memberitahu, sekiranya pegawai-pegawai kerajaan negeri merasakan mereka diaibkan dengan sesi soal siasat secara terbuka dan tidak mengikut kesusilaan, ia boleh menyebabkan perasaan membenci terhadap kerajaan negeri.

"Kalau mereka sudah menanam perasaan benci... mereka diperlekeh, dipersenda, saya bimbang mereka yang ada pengaruh ini (kakitangan kerajaan), mereka akan menyebabkan pulangan yang negatif kepada keraajan negeri.

"Tidak keterlaluan saya boleh katakan ia akan mengancam kemantapan kerajaan Pakatan Rakyat Selangor.

"Saya minta jangan hanya menuding jari atas konflik yang berlaku ini, tetapi kita perlu mendengar pandangan semua pihak secara terbuka," kata beliau sambil menambah, "kita mahu satu pasukan kerajaan yang mesra pemerintah."

"Walaupun Selcat adalah satu jawatankuasa yang sah dan ada hak untuk memanggil kakitangan tetapi ia perlu dibuat secara adab dan susila yang sesuai supaya tidak aibkan dan memalukan mereka," katanya lagi.

Khalid akan mempengerusikan mesyuarat khas Isnin ini bagi menangani isu Selcat membabitkan anggota Selcat, Exco dan pegawai-pegawai daerah yang disoal siasat oleh jawatankuasa itu.

Selcat ditubuhkan oleh DUN Selangor selepas pilihan raya umum Mac 2008 untuk memantau selia dan memeriksa keupayaan, kebertanggungjawab dan ketelusan dalam segala urusan pentadbiran kerajaan negeri.

Ia kini menyiasat penggunaan dana oleh wakil-wakil rakyat BN Selangor beberapa bulan sebelum pilihan raya umum ke-12 8 Mac 2008.

Perjalanan Selcat kini dikritik dengan pegawai-pegawai daerah yang dipanggil memberi keterangan mendakwa mereka dilayan seperti penjenayah dan perlu menjawab soalan mengikut kehendak jawatankuasa itu.

Sebelum 1 Syawal lalu, Pegawai Daerah Klang, Bakhtiar Hussin menyifatkan Selcat tidak mencerminkan proses siasatan sebenar kerana lebih menjurus kepada serangan peribadi selain menjejaskan imej serta kredibiliti diri beliau sebagai penjawat awam.

Beliau adalah antara sembilan Pegawai Daerah di Selangor yang dipanggil memberi keterangan pada 9 September lalu.

Bakhtiar mendakwa siasatan yang diketuai oleh Speaker Dewan Undangan Negeri, Teng Chang Khim itu dilakukan dalam suasana tegang dan tidak berhemah.