Saturday, June 19, 2010

CARI NISHA CHANDRAMOHAN...

2 years old
Missing since June 4, 2010, Mentakab, Pahang.
Contact Police or Nisha's father Govindasamy +6016-9353400


Keluarga Nisha Chandramohan, kanak-kanak berusia dua tahun yang hilang sejak 4 Jun lalu, berjanji tidak akan mengambil tindakan undang-undang sekiranya anak mereka dikembalikan dengan selamat.

Ibu kanak-kanak itu, Wong Lai Lan, 21, berkata pihaknya berterima kasih kepada sesiapa yang menemui dan mengembalikan anak mereka.

"Kami hanya akan berterima kasih tanpa mengambil sebarang undang-undang kepada mereka kerana selama Nisha hilang, mereka telah menjaganya...lagipun anak saya bukanlah sihat seperti kanak-kanak lain.

"Nisha perlu mengambil ubat untuk penyakit sawan yang dihidapinya," katanya pada sidang media bersama RHB Bank dan MCPF (Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia) yang membantu menyebarkan poster kanak-kanak itu di KualaLumpur hari ini.

Sementara itu, pengerusi MCPF, Tan Sri Lee Lam Thye, meminta orang ramai supaya memaklumkan keluarga Nisha atau polis jika mempunyai maklumat mengenai kanak-kanak itu.

Sebanyak 2,700 poster yang mengandungi maklumat mengenai Nisha diedarkan di sekitar Kuala Lumpur, Pahang dan Pelabuhan Klang sejak Rabu kelmarin.

Pengerusi RHB Bank, Tan Sri Azlan Zainal, pula berkata pihaknya telah mengambil inisiatif menyiarkan gambar kanak-kanak itu pada skrin ATM cawangan bank itu di seluruh Semenanjung.
"Kami harap dengan menggunakan teknologi ini, ia lebih berkesan kepada masyarakat untuk tampil membantu menamatkan kisah sedih dalam keluarga Chandramohan.

"Dengan lebih 1,800 ATM di seluruh negara, kami harap masyarakat akan bekerjasama dengan kami, media dan MCPF untuk mengesan adik Nisha secepat mungkin," katanya.

Nisha dilaporkan hilang selepas dibawa keluar oleh ibu saudaranya yang mempunyai masalah mental dari rumah nenek mangsa di Taman Bukit Bendera, Mentakab, Pahang.

Mereka yang mempunyai maklumat boleh menghubungi polis atau Chandramohan di talian 016-9353400.

www.hambali1.blogspot.com