Wednesday, February 17, 2010

22 BUKTI KEPAKARAN ANWAR IBRAHIM

(http://pkrpasdap.blogspot.com)

BEKAS Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad memberitahu, Anwar Ibrahim tidak tahu sangat mengenai ekonomi. Anwar Ibrahim hanya tahu bercakap sahaja.

Kata Tun, semasa krisis ekonomi 1998, Anwar Ibrahim beria-ria menggunakan perkhidmatan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) yang dimiliki oleh Yahudi untuk membantu memulihkan sistem ekonomi Malaysia. Malah Tun menyindir mereka yang menggunakan khidmat Anwar Ibrahim untuk menguruskan ekonomi setanding bayaran yang diberikan, iaitu RM1 sahaja.

Pada pendapat abe MIE, Anwar Ibrahim seorang pakar dalam semua bidang. Kepakarannya mengatasi kehebatan doktor falsafah atau PhD yang dimiliki oleh 11,000 graduan dari seluruh universiti di Malaysia sejak 30 tahun.

Anwar Ibrahim memang seorang arif atau pakar dan profesional di dalam pelbagai bidang, buktinya;

1. Pakar penipu-kata sanggup membela penduduk Kampung Buah Pala (satu contoh sahaja).

2. Pakar pembelit-maksudnya esok cakap lain, lusa cakap lain, tulak cakap lain, tuling cakap lain...

3. Pakar merosakkan PAS- menghantar ejen untuk menjatuhkan Haji Hadi dan kuncu-kuncu yang menyokong perpaduan Melayu dan pejuang Islam.

4. Pakar Merosakkan Demokrasi- mahu wakil rakyat dari Sabah dan Sarawak lompat parti untuk menubuhkan kerajaan 16 September. Bila ada lompat parti dari Pakatan ke BN, dia kata itu tidak elok.

5. Pakar Kaunseling- Merosakkan pemikiran Nik Aziz dengan agenda yang tidak boleh dilaksanakan misalnya menyokong Anwar menjadi PM Malaysia.

6. Pakar Meliwat- Malas nak cerita. Tanya Saiful Bukhari lah.


7. Pakar Perempuan- Merosakkan bini dan anak dara orang semasa menjadi TPM pada satu ketika dahulu.

8. Lawyer Terhebat kepada Azmin Ali.

9. Pakar agama- sentiasa menjadi iman kepada pengikut PKR dan PAS. Anwar juga sentiasa berkhutbah dan menyuruh kita mencegah keburukan dan melakukan kebaikan. dalam kehidupan seharian Kata Anwar, kita perlu jauhi zina kerana ia boleh membawa ke jalan kebinasaan.

10. Profesional dalam bidang Perubatan- menggunakan pelincir untuk meliwat.

11. Pakar Merosakkan Islam- memberi sokongan kepada Lim Kit Siang dan beberapa NGO yang menyokong supaya penggunaan dan terjemahan Kitab Bible di dalam Bahasa Melayu.

12. Pemidato teragung- isu yang dicadangkan ialah menghina keperibadian Najib Tun Razak.

13. Pakar Saman- Menyaman- Bila Anwar Ibrahim hina orang dan membuat fitnah, ia dikatakan amalan 'kebebasan bersuara' tetapi apabila orang memberitahu yang dia pengkhianat bangsa dan agen Yahudi, Anwar nak saman orang pula.

14. Pakar Dalam Bidang Kehakiman- membela Azmin Ali dan memberitahu anak emasnya itu tidak bersalah sedangkan siasatan belum dilakukan.

15. Pakar IT- Memburukkan orang lain dengan teknologi maklumat terutama dalam ruangan blognya.

16. Pakar Komisen Judi- menerima komisen dari Magnum berjuta-juta. Bermain judi, habuk, mana tahu. Minta komisen aje tahu.

17. Pakar Perparitan- sebab itulah Permatang Pauh sering dilanda banjir. Di lain-lain kawasan pun dilanda banjir sebab tidak melantik Anwar Ibrahim sebagai pakar dalam bidang ini.

18. Profesional Perguruan- memberi nasihat kepada anak didik supaya mendengar kata-kata guru di sekolah, tidak melawan cakap guru, hormat kepada ibu bapa yang memberi kita makan, minum dan selalu mendengar nasihat orang tua. Jangan menderhaka kepada kedua-dua ibu bapa kerana berdosa.

19. Pakar dalam bidang pertahanan- tidak bersetuju mengenai pembelian kapal selam sebaliknya Malaysia boleh mempertahankan diri dengan hanya menggunakan bot-bot atau sampan nelayan yang digunakan untuk menangkap ikan. Ini menjimatkan kos dan perbelanjaan kerajaan.

20. Usahawan Berjaya dan Jutawan Internet- Itu ketika menjadi Timbalan PM dan ketika menganggotai UMNO. Sekarang sudah menjadi jutawan bankrap atau muflis.

21. Profesional Malay Linguistik- banyak mengajar pemimpin Pakatan supaya menyebut bahasa Melayu dengan betul. Antara anak muridnya yang berjaya ialah Khalid Ibrahim (menteri Besar Selangor) dan Nik Aziz Nik Mat (MB Kelantan). Kedua-dua mempunyai keistimewaan tersendiri, seorang gagap dan seorang lagi terlalu menggunakan loghat kampung.

22. Jurutera Minyak Petrol- akan menurunkan minyak petrol sehingga 50% dan akan menaikkan minyak lintah juga sebanyak 50%. Jika bai'ah, pemimpin PAS dan PKR boleh kahwin lain macam Ustaz Akil Wassini. Moto Bai'ah- kalau isteri pertama merajuk, ana kahwin dua. Kalau dua-dua merajuk, ana kahwin tiga. Kalau tiga-tiga merajuk, ana cerai semua, ana kahwin muda.