Wednesday, March 3, 2010

GENG 10 BUDAK HITAM BOLEH KELUAR BN


Hasrat sepuluh Ahli-ahli Dewan undangan Negeri yang tidak sehaluan dengan Menteri Besar Terengganu, Dato’ Ahmad Said (Geng 10 Budak Hitam) untuk ‘menggugurkan’ Ahmad sebelum ‘tempoh matangnya’ nampaknya, sekali lagi akan menemui kegagalan.

Setelah Ahmad diserang ‘keras’ dalam Sidang DUN akhir tahun lalu, 10 budak hitam telah memberikan ‘katadua’ kepada Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Razak.

Pada sidang DUN tersebut Ahmad telah di gelar sebagai ‘pelawok’ dalam loghat orang Terengganu oleh ADUN Alor Limbat, Alias Abdullah, yang membawa maksud Ahmad adalah seorang ‘penipu’.

Sebagai respon kepada tuduhan Alias, Ahmad telah bersumpah dengan nama Allah, tidak melakukan penyelwengan dan penipuan, terutamanya dalam program pengagihan air zam-zam dan kurma, pada bulan Ramadhan lalu.

Setelah gagal ‘meggugat’ kedudukan Ahmad, 10 budak hitam dikhabarkan telah ‘menjolok’ dan memberi ‘katadua’ kepada Najib.

Mereka menyangka, Najib akan menyebelahi mereka kerana menurut perkiraan mereka segala bantahan dan tindakan yang mereka lakukan sebelum ini memberikan Najib pertimbangan untuk memecat Ahmad.

Tindakan yang paling nekad kumpulan 10 budak hitam ialah menjadikan bekas Setiausaha Politik Dato’ Seri Idris Jusoh, Dato’ Ramzi sebagai ‘korban’ dalam peristiwa ‘SMS Ugut Bunuh’.

Namun perkiraan mereka salah.

Dengan segala tindakan yang mereka ambil, bukannya kedudukan Ahmad menjadi semakin rapuh, bahkan khabar terbaru yang diterima, tindakan mereka tidak di restui oleh Najib.

Kedudukan Ahmad juga kini menjadi semakin kukuh, dengan berita masakini yang dikhabarkan, beliau (Ahmad) sedang berada di Jerman, menziarahi Sultan Mizan yang sedang menjalani pembedahan.

Disebalik semua itu, rupa-rupanya ada suatu kesah yang diberitahu oleh sumber dalam Umno, yang menyebabkan Najib tidak akan ‘menggugurkan’ Ahmad sebagai MB.

Sumber tersebut memberitahu, Ahmad dikatakan mempunyai hubungan yang amat baik dengan ‘Bonda’, ibunda kepada Sultan Mizan.

Dengan hubungan Ahmad yang dikhabarkan begitu ‘istimewa’ dengan ‘bonda’, Najib telah terhutang budi kepada Ahmad.

Ketika menghadapi situasi perletakan jawatan bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi, Najib telah meminta jasa baik Ahmad melalui ‘Bonda’ supaya memujuk Sultan Mizan selaku Yang Dipertuan Agong supaya menerima Najib sebagai PM.

Oleh yang demikian, Najib tidak sanggup ‘menggugurkan’ Ahmad sebelum tempoh matangnya, iaitu pada pilihanraya umum akan datang.

Maka, terselamatlah lagi Ahmad untuk pusingan yang seterusnya bagi menamatkan separuh kedua penggal yang ke 12, sebagai MB Terengganu.

Kecuali, Geng 10 budak hitam benar-benar sudah cukup berani membuat satu keputusan politik, justeru sebagaimana yang mereka sebutkan ‘untuk masa depan rakyat Terengganu’.

Mereka boleh memilih untuk keluar dari BN, tetapi tidak keluar Umno, menjadi ADUN-ADUN bebas tetapi menyokong Pakatan Rakyat.

Dengan itu, sekiranya dicampur dengan ADUN dari PAS, dan sekiranya melebihi majoriti, mana-mana wakil yang dipersetujui boleh memohon mengadap Sultan Terengganu bagi menukarkan Menteri Besar.
Ia adalah sangat praktikal, sebagaimana yang dilakukan oleh Najib di negeri Perak Darul Ridzwan.

WaLlahu’Alam.
http://apakhabarganu.blogspot.com/

INNALILLAH, BLOGGER PAS YANG BAKAL MASUK NERAKA JAHANAM BERSAMA NIZAR KKK!http://parpukari.blogspot.com

Ini adalah keratan yang telah diambil dari sebuah blog yang dipanggil Ajijoi, sekali pandang memang nampak ok la kan, sebab si bloggers PAS dan penyokong kuat Nizar KKK ni ibarat macam nak tolong si adik yang bernasib malang!

Tetapi apa yang orang tidak tahu ialah si bloggers ini telah melakukan sesuatu yang sangat luarbiasa, tahukah pembaca sekalian bahawa si adik malang yang bernama Adiranna Alysya sudah meninggal lebih setahun yang lalu?

Kalau dilihat pada posting blogger haprak PAS ni diletaknya posting ini pada tarikh 13hb Februari, kenapa dia melakukan sedemikian ya? Takkan la dia tak tahu yang si adik malang yang comel ini sudah meninggal?

Inikah info yang dikatakan benar oleh PAS?

Saya mendapat tahu mengenai perkara ini melalui kiriman email oleh salah sorang pembaca saya yang telah menghubungi keluarga arwah adik Adiranna, hamba Allah ini berniat untuk menolong arwah tersebut, semasa hendak memasukkan wang tersebut ke dalam akaun arwah, didapati akaun ini telah pun ditutup.

Pembaca ini kemudian telah menelefon nombor yang tertera di blog tersebut dan berjaya menghubungi mak si arwah berkenaan, alangkah terkejutnya Hamba Allah ini apabila diberitahu kepadanya bahawa adik Adiranna telah meninggal dunia setahun yang lepas! Ibu arwah ini pun tidak tahu yang ada blogger yang meletakkan artikel ini.

Segala hutang piutang keluarga arwah dengan pihak Hospital sudah pun dilangsaikan, lepas itu hamba Allah ini mencari tempat untuk diadu maka dia ternampak email saya di blog dan terus sahaja dia mengirimkan berita ini! Apa motif Ajijoi sebenarnya? Pelik kan?

Kalau perkara ini dilakukan oleh bloggers pro kerajaan maka akan dihebohkan la seantero dunia bahawa bloggers pro kerajaan penipu dan nak makan duit haram la, masuk neraka jahanam la, saja nak menganiaya arwah ini la!

Jadi sebagai seorang blogger yang bertanggungjawab, saya nak mintak penjelasan dari saudara Ajijoi sebelum perkara ini dipanjangkan kepada pihak berkuasa, kenapa dia meletakkan artikel ini tanpa keizinan dari orang tua Arwah Adik Adiranna?

Inikah diajar Nizar Laknatullah kepada pengikiut-pengikutnya? Saya cukup sedih dan pilu bila terkenangkan seorang blogger dari parti PAS yang berlandaskan Islam sanggup membuat perkara sebegini, Nau'zubillah!

Kepada keluarga arwah adik Adiranna ini saya ingin mohon maaf kerana terpaksa mengutarakan kisah anak mereka ini ke ruang maya, bukan apa saya tidak mahu melihat nama arwah dan keluarga arwah diburukkan oleh bloggers yang tidak bertanggungjawab seperti Ajijoi ini!

Saya minta jasa baik rakan-rakan bloggers yang lain supaya sebarkan berita ini supaya tidak ada lagi penipuan sebegini dilakukan di masa hadapan terutama sekali blogger dari sebuah parti yang mendakwa diri mereka memperjuangkan Islam! Kepada Nizar dan Najis, sesungguhnya inilah bukti anda telah menyesatkan pengikut anda!

Inilah dikatakan matlamat menghalalkan cara! Inilah pertama kali sungguh berat hati dan perasaan saya dan saya merasa begitu sayu setiap kali terpandang gambar arwah adik Adiranna ini, astagfirullahalladzim!

Marilah kita semua sedekahkan Al-fatihah kepada arwah adik Adiranna! Al Fatihah!