Thursday, July 8, 2010

DUALISME ANWAR IBRAHIM

Oleh Emang, AIDCclub (8 Julai 2010)

Falsafah Dualisme adalah orang yang menggunakan dua saluran yang sama dalam satu tujuan. Ini dapat disimpulkan kepada orang yang menggunakan kedua-dua saluran untuk kepentingan nafsu sendiri. Penulis tidak bermaksud menafsirkan falsafah dualisme dalam kontek falsafah kuno, metafizik dan sains, mahupun pendidikan tetapi lebih kepada membawa pengertian yang luas dalam konteks perilaku manusia.

Dualisme yang dimaksudkan penulis di sini adalah :

1.Bisexual (Termasuk homoseksual)
2.Munafik
3.Talam dua muka
4.Agent dan spy

Sehubungan dengan itu, tindakan dan pemikiran Anwar Ibrahim selari dengan falsafah Dualisme. Ini dapat dilihat dari aspek :
1. Seksiology
2. Keagamaan
3. Budaya
4. Politik Kenegaraan

Dari sudut sexiology, Dualisme merujuk kepada "Biseksual". Biseksual adalah tabiat segolongan manusia yang menjadikan lelaki dan perempuan sebagai pemuas nafsu. Begitu jugalah Anwar yang mempunyai isteri namun masih bermain dengan isteri orang dan juga dengan lelaki-lelaki muda. Bukankah ini dipanggil Biseksual?? Ini dapat dibuktikan dengan cara Anwar menggunakan ayat-ayat cintanya, melihat bagaimana dia mengayat adik angkatnya sendiri. Anwar mengacau isteri orang dan beliau meliwat Saifu. Hehehe....

Dari sudut keagamaan pula, Dualisme dapat diertikan sebagai "Munafik". Dari satu sudut, orang munafik ini akan menyebelahi orang Islam dan dari sudut yang lain pula akan menyebelahi orang bukan Islam. Orang ini selalu bermuka-muka dengan siapa sahaja. Ini dapat dilihat daripada tindakan dan cara Anwar berpolitik. Dia akan bercakap dan berkawan dengan pimpinan parti PAS kononnya dia juga berjuang untuk memartabatkan Islam, tetapi bila berjumpa dengan pemimpin parti DAP, dia akan katakan bahawa beliau tidak berniat untuk memartabatkan Islam dalam negara. "Negara Islam" bukanlah satu agenda utamanya. Ini dapat dibuktikan dengan kata-kata Ezam yang merupakan bekas orang paling rapat dengan Anwar. Manusia apa ini?? Bukankah ini Munafik??.

Dari sudut budaya melayu, dualisme dikatakan sebagai "talam dua muka". Sepertimana fizikalnya bentuk talam yang mempunyai dua muka, demikian jugalah Anwar. Anwar bercakap pada rakyat mahu membantu rakyat, tetapi bila berhadapan dengan tokoh korporat asing, beliau menggadaikan rakyat. Pembela rakyat apa ni???

Dari sumber yang dipercayai bahawa Anwar menggadaikan Petronas dan TNB kepada barat jikalau beliau berjaya menjadi Perdana Menteri semasa krisis kewangan 1998 yang melanda Asia Tenggara. Beliau berani melakukan sedemikian semata-mata mahu disupport oleh barat untuk menjatuhkan Dr.Mahathir suatu ketika dahulu. Tidak hairanlah jikalau kita melihat dia beriya-iya mahu menurunkan harga minyak agar syarikat Islam Petronas ini ini terus lumpuh dan tidak mampu bersaing dalam arena globalisasi. Anwar merupakan Talam Dua Muka yang pernah dikatakan oleh bekas pemimpin PKR.

Dari sudut kenegaraan pula, dualisme dikatakan "agent @ spy". Di dalam negara, dia sebagai pemimpin pembangkang berkolaborasi dengan dua parti yang mempunyai ideology berbeza. Beliau akan bertukar warna dengan paparan imej Islamnya jikalau berkawan dengan PAS, sebaliknya akan bertukar warna dengan imej liberal dan hak asasi manusianya dengan berkawan dengan DAP. I

mej Islamnya sukar terhakis kerana beliau telah memotretkan dirinya sebagai pejuang Islam kerana pernah memegang ABIM gerakan Islam dulu. Tetapi imej keislaman itu hilang apabila dia bersekongkol dengan barat dalam menjahanamkan dunia Islam. Ini kerana beliau pernah memegang jawatan penting dalam IMF satu bank dunia yang menjahanamkan negara Islam dalam ekonomi kapitalismenya. Anwar juga mempunyai kaitan dengan ICG, IIIT, CSID yang merupakan institusi penting Amerika untuk menguasai dunia Islam. Bukankah kaitan semua ini merupakan bukti yang kuat untuk kita katakan bahawa Anwar Ibrahim itu sebagai spy atau agent Amerika???.Inilah yang dinamakan sesumpah politik.

Secara kesimpulan dan konotasinya, Falsafah Anwar berdasarkan falsafah Dualisme. Bukan Idealisme yang selalu dia perkatakan tetapi Dualisme yang meliputi Biseksual, Munafiq, Talam Dua Muka & Agent yang sebenarnya dia perjuangkan...Untuk melihat anwar mempunyai pelbagai wajah pula. Ini yang menyebabkan Zulkifli Nordin menyuruh untuk Anwar bertaubat. Malah bukan setakat orang islam yang suruh Anwar bertaubat tetapi orang kafir pun suruh, Karpal Singh juga menyuruh Anwar supaya bertaubat.

Faham-Faham Laaaaaa.....