Friday, July 23, 2010

ANWAR IBRAHIM: DARIPADA PRESIDEN ABIM, KINI SUJUD DI KAKI YAHUDI

Daripada www.anwaraidc.com

Nampaknya Anwar Ibrahim hanyalah kuda tunggangan bos-bos Freemasonnya walaupun dia mungkin merasakan dirinya seorang yang sangat penting di sisi mereka. Bagaimanapun, kita mungkin tertanya-tanya sama ada dia tergoda oleh hanya wang dana para penajanya itu hingga sanggup 'kowtow' dan melutut kepada mereka ataupun kerana ada faktor-faktor lain.

Untuk lebih memahami mengapa Anwar bagai longlai dari segi spiritual dan fizikal di tangan tok-tok dalang anti-Islam ini, kita juga kena selongkar unsur-unsur lain pergerakan Zionis global termasuk Skull & Bones, Bahomeian Grove, Bilderberg Group dan Club of Rome.

'Kuasa' politik dan ekonomi Zionis ke atas AS dan juga dunia mungkin dapat kita ukur dengan melihat sendiri betapa lambang 'mata Dajjal (hanya satu mata)' yang bertenggek di atas piramid sejak awal hingga kini tidak pernah diubah pada mata wang dolar AS dan bagaimana kuasa-kuasa tawaran dan permintaan dalam ekonomi dunia banyak ditentukan oleh AS dan negara-negara satelitnya.

Kemudian, kita juga kena dalami maksud yang tersirat di sebalik kata-kata bekas Presiden AS Richard Nixon, yang antara lain berbunyi "Hampir semua bekas Presiden dan Naib Presiden Amerika Syarikat adalah anggota kumpulan sulit Skull & Bones dan Bahomeian Grove" [(sedutan daripada novel oleh Zainur Ridwan berjudul 'Novus Ordo Seclorum' atau Tatacara Dunia Baru (hal. 235)].

Ketiga, kajian yang dibuat oleh Profesor Dr Ahmad Zidan di dalam bukunya yang berjudul 'World Arrogance' (Keangkuhan Dunia) ada menyebut tentang buku Taurat 'Old Testament' (Perjanjian Lama), Genesis Bab 38, yang melakarkan sejarah Judah, iaitu bapa kepada bangsa Yahudi, yang mana istilah 'Judea' (Yahudi) diambil sempena namanya.

Judah dipercayai melakukan perbuatan sumbang qadim/mahram dengan menantunya, Tamar' hingga melahirkan dua orang anak haram yang diberi nama Pharez dan Zarah (nama itu diubah
menjadi Pares dan Zara dlm buku 'Perjanjian Baru').

Dalam buku 'Book of God' kedua-duanya disifatkan sebagai datuk dan nenek 'Jesus'.

Sekali baca agak kabur, tetapi apakah kaitan tiga faktor ini pula dgn Anwar?

Di mata Anwar ia memaparkan Yahudi-Zionis/CIA sebagai kuasa terkuat di dunia sejak dari zaman penubuhan negara Israel menyusuli Perisytiharan Balfour (1917) hingga sekarang, yang mungkin dapat melindunginya terus daripada pelbagai masalah dan ancaman selain memudahkannya mencapai cita-cita politiknya.

Kedua, ada semacam kesesuaian antara pendiriannya dalam soal seks songsang dengan pengasas Yahudi-Zionisnya, jadi tidak akan timbul sebarang percanggahan dengan dirinya dalam soal ini.

Tidak juga menghairankan jika laporan-laporan yang dimuatkan oleh para penyelidik AIDC turu
t membuktikan bahawa rakan-rakan dan tokoh-tokoh hebat yang menaja Anwar tidak kekang daripada isu-isu panas yang hampir serupa termasuk Ismail Al-Faruqi, Gus Dur, Al-Gore dan George Soros.

Maksudnya, mereka 'senasib' dan pasti saling menyokong dan melindungi antara satu dengan lain.

Anwar mungkin boleh menafikan adanya sebarang kaitan antara dirinya dgn Yahudi-Zionis/CIA, namun semakin banyak pendedahan terbaharu dibuat sama ada dari sumber dalam atau luar negeri semakin lemah pula penafiannya.

Jika Anwar lebih 'bersimpati' dengan golongan-golongan yang diagung-agungkannya itu, adakah dia akan lebih bersimpati terhadap agama, bangsa dan negaranya?

Apa pun, penglibatan Anwar dgn musuh-musuh Islam ini, tidak boleh dipandang ringan kerana s
ebarang bentuk kelalaian dan kealpaan di pihak kita bukan sahaja boleh merugikan malah membahayakan agama, bangsa dan negara.

Hakikatnya, seseorang pemimpin Islam yang benar-benar berciri pemimpin ialah orang yang berpegang pada prinsip-perinsip perjuangan warisan Rasulullah s.a.w. tanpa sebarang kegoyahan takwa dan iman, iaitu tidak ada sebarang tolak ansur dalam soal yang diharamkan dan dihalalkan oleh Yang Khalik, yang ditetapkan dalam al-Quran dan Sunnah dari awal hingga akhir. Jika tidak, dia tidak layak langsung menggunakan label 'ulama warisatul anbiya'.

Untuk ini bolehkah Anwar melabelkan dirinya atau dilabelkan oleh para pengikut taksubnya sebagai seorang pemimpin agama dan ummah?

Sebenarnya bukan senang untuk mengenal pasti dan memahami 'isi' hati dan naluri Anwar walaupun pada kulitnya Anwar cuba memaparkan dirinya sebagai seorang pemimpin agama dan umat Islam, mentelah lagi dia telah diberikan gelaran istimewa oleh penaja-penaja Zionis-Jesuit-CIAnya sebagai 'Tokoh Islam Moderat' 2005.

Anwar Ibrahim menerima gelaran "Muslim Moderat of The Year Award 2005" daripada CSID, di Amerika Syarikat. Dari kiri Antony Sullivan, (Naib Pengerusi CSID), Radwan Masmoudi (Presiden CSID), Anwar Ibrahim dan yang tidak bertudung ialah Asma Afsaruddin (Pengerusi CSID). Semasa Anwar menerima anugerah ini turut disaksikan oleh Andrew S. Natsios (USAID), Lorne Craner (IRI) dan Carl Gershman (NED). CSID sebuah organisasi berpengakalan di Washington DC yang ditaja oleh agensi Amerika Syarikat yang bermotifkan demokrasi iaitu USAID, NED, IRI dan NDI. Memahami pemikiran kontroversi Muslim Moderat, Radwan Masmoudi (Presiden CSID). Pemikiran Radwan adalah cerminan kepada pemikiran Anwar, sebab itu Radwan memilih Anwar sebagai "Tokoh Muslim Moderat 2005"

Mereka seolah-olah melantiknya sebagai antara calon pilihan untuk pelbagai misi 'pemurnian' Islam sesuai dengan selera dan agenda untuk melemahkan Islam dan penganutnya.

Apakah pemilihan Anwar ini bererti dia memang sebenarnya layak menyanggah fatwa dan pendirian para ulama muktabar dalam isu-isu yang menyentuh pelbagai isu penting dan sensitif termasuk isu 'mengliberalkan agama', 'mempluralkan agama" dan 'menyamatarakan agama'?

Buku berjudul 'Islamphobia and anti-Americanism: Causes and remedies' suntingan Mohamed Nimer (2007) turut memuatkan satu rencana sumbangan Anwar.

Rencana bertajuk 'America and the Muslim World must change their love-hate relationship' itu menarik, kerana ia memaparkan pendirian dan prinsip kepercayaan Anwar yang benar-benar pro-musuh-musuh Islam.

Antara pengakuan Anwar dalam tulisannya itu, pertama berbunyi ".... Democracy liberates humanity and gives people freedom, equality, and the solutions of civil society" (maksudnya..... Demokrasi membebaskan kemanusiaan dan memberikan manusia kebebasan, kesamaan, dan huraian-huraian kepada masyarakat sivil).

Apakah Islam tidak memberikan kebebasan, keadilan dan huraian kepada pelbagai penyakit sosial?

Atas nama pertubuhan Islam Anwar bersekongkol dengan Zionis merancang untuk merosakkan Islam. Seorang aktivis Zionis, Carl Gershman, no 2 dari kanan (Presiden NED) sedang mendengar penerangan Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim sedang membentangkan ideanya dalam Siri Syarahan Bulanan CSID di Washington DC pada 2 Mac 2006, bertajuk "Democracy in the Muslim World - Priorities and Strategies". Dalam ucapannya, Anwar mengkritik reaksi umat Islam yang emosional dan keterlaluan dalam memprotes isu Kartun Menghina Nabi Muhamad SAW.

Apakah bagi Anwar demokrasi ala-Barat lebih baik daripada Islam? Tidak sedarkah Anwar bahawa penyakit sosial yang semakin merebak di Amerika dan Dunia Barat ketika ini beransur-ansur meruntuhkan peradaban Barat sendiri?

Kedua, frasa yang berbunyi "..... But I believe, God willing, that if we talk through this storm together, there will be a tomorrow to wake up for: a tomorrow in which our minds will be free of shackels of historical influence and cultural conditions; in which Islam and democracy can converge; in which terorism and extremism will have no place; and in which we will embrace freedom, human rights, and civil society." (maksudnya .... Tetapi saya percaya, dengan izin Tuhan, bahawa jika kita bersama-sama mengharungi cabaran ini, akan muncul hari esok untuk bangkit semula: hari esok di mana minda kita akan bebas daripada cengkaman pengaruh sejarah dan tuntutan budaya; di mana Islam dan demokrasi dapat bergabung; di mana pengganasan dan ekstremisme tidak lagi bertempat; dan di mana kita dapat menikmati kebebasan, hak asasi dan kehidupan masyarakat sivil".

Hakikatnya, inilah intipati pengajaran Islam Liberal yang dipropagandakan oleh golongan anti-Islam kesayangan Anwar. Anwar sempat juga menyamakan ajaran Islam yang disampaikan oleh Rasulullah s.a.w. = pengganasan = ekstremisme iaitu Islam yg kononnya menyusahkan banyak pihak dan sudah pasti tidak sesuai serta tidak direstui oleh Zionis-Jesuit-CIA.

Rumusannya, apakah bezanya Anwar dgn Zionis-Jesuit-CIA? Jika demikian, layakkah dia diterima terus untuk menjadi pemimpin agama, bangsa dan negara Malaysia?
Tepuk dada, tanya selera.

Wallahhualambissawab