Tuesday, June 23, 2009

NIK AZIZ - PEMBELIT MACAM 'KELING'

http://pkrpasdap.blogspot.com (Sunday, June 21, 2009)

Kenapa PAS tak usulkan dalam Pakatan- negara dan undang2 Islam syarat kerjasama PAS dengan PKR dan DAP!! Bila nak bersatu dengan UMNO untuk kepentingan Islam dan Melayu, 'songgeh' PAS sudah nampak 'kelingnya'!

abe MIE sempat meneliti satu persatu apa yang diperkatakan oleh Nik Aziz mengenai Kerajaan Perpaduan yang dicadangkan oleh Presiden Pondan PAS, Haji Hadi.

Oleh kerana hendak marah sangat, disuruh budak hingusan, Nasharuddin letak jawatan sebagai ahli Parlimen dan jawatan Timbalan Presiden PAS sedangkan Nik Aziz TIDAK menyuruh Haji Hadi letak jawatan.

Kenapa abe MIE cakap Nik Aziz seperti keling?

Orang tua dulu-dulu kata, kalau jumpa ular sawa dan sebelahnya ada keling, maka pukul keling dulu- jangan pukul ular. Peribahasa itu menjadi satu 'sumpah kepada orang Melayu dan apa yang berlaku kini ada benarnya. Itu masalah orang India, tetapi yang menjadi kemusykilan ialah kenapa Nik Aziz pun terikut-ikut dengan perangai keling?

Adakah kerana badi 'makkal sakthi'? atau Nik Aziz sudah termakan nasi kangkang dari HINDRAF ketika jamuan PAS For All?

atau Nik Aziz sudah merasakan dia sekarang adalah idola orang India dan Melayu, jadi apa salahnya cakap putar-putar, lagipun siapa berani kata NIK AZIZ perlu taubat.

Abe MIE masih ingat ada artikel yang dihasilkan oleh Subky Latif- Nik Aziz adalah ulama tersohor dan salah seorang ahli syurga setaraf ulama Islam yang lain seperti Imam Hambali, Imam Syafi'e dan Umar Abdul Aziz. Mana dia tahu?

1. Nik Aziz kata- UMO kena minta maaf kepada PAS kalau hendak diterima syarat dalam kerajaan Perpaduan.

Hairan, kita buli orang, orang kena buli kena minta maaf.

Nik Aziz macam 'Ah Long', ceti haram tapi ini ceti haram politik.

PAS sudah lupa ketika PAS dalam BN bersama UMNO apa PAS lakukan kepada UMNO!!! TUN kata PAS hanya pentingkan diri dan TIDAK berminat memajukan ekonomi orang Melayu atau membela Islam.

PAS gelar orang UMNO sebagai orang Utan. PAS menyebabkan orang Islam sembahyang dua iman, solat berlainan saf, tidak mengimani jenazah orang UMNO, haram menghadiri kenduri orang UMNO, mewujudkan fatwa Hadi, menghina Pak Lah dengan gambar-gambar tertentu, menyelar dasar Pak Lah sebagai dasar Islam Hadharah.... sehingga orang percaya Islam PAS lebih baik dari Islam UMNO.

Ini kerana UMNO TIDAK melaksanakan HUDUD PAS dan bekerjasama dengan MCA, MIC dan Gerakan. Kini apa yang berlaku, PAS sendiri yang MENGHARAMKAN hudud dan bekerjasama dengan mujahid komunis, iaitu DAP.

Adakah UMNO kena minta maaf pada PAS yang selama ini menghina, mengaibkan, memperendahkan, 'mengencing' dan memfitnah orang UMNO BUKAN sebaliknya PAS perlu minta maaf!!!

Cara politik PAS seperti- kalau kita liwat orang, orang yang kena liwat perlu minta maaf pada kita. Kita rogol orang, orang yang kena rogol perlu minta maaf dan menerima hukuman. Kita mencuri barang orang, pecah rumah tapi tuan rumah kena minta maaf pada pencuri. Kita meragut beg orang, orang itu jatuh sehingga koma, tetapi dia kena minta maaf pada peragut.

MACAM ITULAH KONSEP ISLAM PAS, UMNO kena minta maaf pada PAS yang selama ini menjahanamkan Melayu dan Islam untuk populariti dan kepentingan politik PAS!!!!

2. Nik Aziz kata kalau hendak bersatu perlu jalankan dasar-dasar Islam.
abe MIE nak tanya Nik Aziz, selama dia dalam Pakatan sejak tahun 2004 lagi, adakah PAS menjadikan Pakatan sebagai politik Islam?

Bila Karpal Singh kata langkah mayat saya kalau nak buat hudud, PAS diam aje seperti anjing termakan racun.

Tidak cukup dari itu, PAS mahu melantik Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri sedangkan PAS pernah menggelarkan Anwar semasa dalam BN sebagai 'peliwat al-Juburi' dan amat berbahaya.

Bila UMNO ingin bersatu, PAS kena syarat itu, ini. PAS lupakah siapa yang membawa HUDUD PAS ke Mahkamah? Zahid Ibrahim- kini ahli PKR. Kenapa tak salibkan Zahid? Beranikah PAS ganggu orang Anwar?

PAS pernah memburukkan keluarga Najib dan menuduh Najib sebagai pembunuh Altantuya semasa ceramah dan dakyah pada pilihanraya lepas, KENAPA NAJIB PERLU MINTA MAAF?

Apakah Nik Aziz dan orang PAS akan masuk syurga dengan fitnah itu? Allah Islam tak sama dengan 'Allah For All' yang dinamakan Allah Jesus atau Allah Siva.

'Allah' itu boleh dipermainkan dan Allah Islam bukan selemah dan sebodoh pemikiran ulama PAS, jadi PAS perlu tahu siapa yang perlu minta maaf.

Janji Nik Aziz pada Lim Kit Siang- setia dalam Pakatan. Jadi adakah Lim Kit Siang akan kata Nik Aziz sudah murtad kerana tidak menunaikan janjinya?

3. Kenapa Nik Aziz mahukan perbincangan di peringkat atasan PAS sehingga ke peringkat cawangan untuk mendengar pendapat- perlukah Kerajaan Perpaduan dengan UMNO!!!

Adakah PAS pernah mendengar pendapat PAS Pusat dan cawangan apabila bekerjasama dengan DAP dan HINDRAF!!!

Macam keling Nik Aziz cakap. Haji Hadi kan Presiden PAS, sedangkan Nik Aziz hanya mendapat satu percalonan melawan Presiden, jadi apa yang diperkatakan oleh Presiden itulah wardah perjuangan parti.

KALAU TAK SETUJU DENGAN PRESIDEN, LETAK JAWATAN, sebagaimana yang pernah berlaku pada UMNO dan PPP.

Nik Aziz jadilah Musyidur Am PKR atau DAP pula. Apa salahnya. Masuk Pakatan kan mulia!!!

4. Nik Aziz sebenarnya malu dengan perjuangannya sebelum ini. Menerima terus UMNO bererti PAS tewas dan gagal.

Mat Sabu sebagai ayam tambatan PAS pun akan menjadi ayam makan kapur dan terberak cair. Kerja Mat Sabu ialah seperti yahudi- memburukkan orang Islam.

5. Nik Aziz perlu letak pendirian yang jelas.

Kenapa dia tidak mahu bersatu- adakah Islam mengharamkan perpaduan?

6. Nik Aziz berada di dalam dilema dan di pihak yang salah. Nik Aziz menegak benang yang basah.

Sebelum ini Nik Aziz dan Hadi menyifatkan sumpah Saiful Bukhari sebagai sumpah Kristian, kali ini apa pandangannya mengenai sumpah Saiful!!!

YANG SALAH TETAP SALAH DAN YANG BENAR TETAP BENAR.

abe MIE- Nik Aziz sudah jadi 'keling' berkulit sawa matang yang tinggal di Kelantan. Selalunya keling tinggal di Lembah Kelang, tetapi Nik Aziz adalah keling yang sudah 'murtad' dari keling HINDHU. Nik Aziz sembah Allah, sembahyang mengikut kiblat, mengamalkan hidup Islam, pergi Mekah ...namun bila bercakap mengenai kebenaran dan membuat fitnah, Nik Aziz boleh jadi murtad politik. abe MIE- Kenapa agaknya Nik Aziz tak kata- HARAM MENERIMA UMNO sebagaimana orang PAS Terengganu dan Kelantan mengamalkan fatwa Hadi- HARAM MAKAN BERSAMA ORANG UMNO DAN MENYEMBAHYANG JENAZAH ORANG UMNO!!!! Apa komen pembaca? Diam aje. Terberak kapur macam Mat Sabu juga ke!!!