Thursday, October 7, 2010

DENDAM KESUMAT AZMIN KEPADA DR MAHATHIR

Daripada Tukang Dok Peghati
(Tajuk Asal - DENDAM tak sudah para pemimpin PKR ini dari tahun 1998 lagi.. )


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ada seorang Naib Presiden PKR yang sangat-sangat berDENDAM dengan Tun Dr. Mahathir..

Walaupun kita TAHU semasa Tun jadik PM, tak pernah pun Tun menGANGGU keHIDUPannya, dia tetap berDENDAM terhadap Tun hanya kerana Tun pernah memecat 'BOSS'nya iaitu Penasihat PKR daripada jawatan TPM pada tahun 1998 kerana kes 'menJUBOR'nya yang pertama.. Adakah dia MARAHkan kepada Tun kerana dia turut hilang jawatan Setiausaha Sulit apabila 'BOSS'nya dipecat? Tidak.. Jawatan itu dilantik oleh Penasihat PKR sendiri, takde kaitan pun dengan bidang kuasa PM.. Jadik, kenapakah AGAKnya dia nih berDENDAM sangat-sangat dengan Tun?

Jika kita IMBAS kembali tahun 1998 dahulu, kita akan TAHU siapakah yang INDIVIDU yang mula-mula sekali menulis SURAT kepada Tun Dr. Mahathir mengadu tentang salah laku SEKS Penasihat PKR ketika itu.. Antara aduan yang dikemukakan kepada Tun adalah bagaimana INDIVIDU tersebut melihat 'KAKAK IPAR'nya yang merupakan ISTERI kepada Naib Presiden PKR ini di bawa ke Tivoli Villa, tempat yang dikatakan 'VENUE' kepada aktiviti salah laku SEKS Penasihat PKR ketika itu.. Siapakah INDIVIDU yang mengadu kepada Tun menerusi SURAT tersebut? Tidak lain tidak BUKAN adalah ADIK PEREMPUAN kepada Naib Presiden PKR ini sendiri iaitu UMMI HAFILDA ALI..

Tun tidak TERUS percaya kepada kandungan SURAT tersebut.. Tun melakukan SIASATAN sendiri hinggalah akhirnya Tun meMINTA mereka yang menyaksikan kejadian tersebut termasuklah ADIK PEREMPUAN kepada Naib Presiden PKR ini sendiri berSUMPAH dengan Al Quran tentang apa yang mereka perkatakan.. Akhirnya, terBONGKARlah satu demi satu salah laku SEKS Penasihat PKR yang dikatakan tidak sahaja dengan wanita, malah dengan JANTAN pun.. Timbullah nama-nama seperti Dr. Munawar Anees, Sukma Darmawan, Mior dan sebagainya.. Kesudahannya, merasalah jugak Penasihat PKR bermastautin di Jel Sungai Buloh dalam sel VVIP lagi! Ye la.. Banduan lain mana merasa tengok TV dan ada tukang URUT dalam Jel Sungai Buloh? Tu pun siap berLAKON kena ARSENIK la, dah nak nak NAZAK la.. Macam-macam lagi..

Kita percaya CERITA lebih 10 tahun dahulu ini cuba 'diLUPA'kan dan cuba diMANSUHkan sebaik mungkin oleh pihak-pihak tertentu terutamanya dalam PKR.. Namun, antara REKOD pertuduhan terhadap Penasihat PKR pada tahun 1998 masih ada..

Malah, kita rasa KAGUM, ada jugak seorang INSAN yang berusaha meng'ARCHIVE'kan apa yang berlaku pada tahun 1998 dahulu di dalam alam SIBER ini..

Apa pun, masih RAMAI lagi saksi-saksi tahun 1998 yang masih lagi HIDUP pada HARI ini walaupun ada yang sudah TIADA seperti TS Mokhtar Abdullah, Dr. Ristina, Khalid Jafri dan Hakim TS Augustine Paul.. Jangan lupa, TS Musa Hassan, TS Ghani Patail, Khairuddin Hassan, Datuk Nalla dan ramai lagi masih sihat walafiat..

Berbalik kepada TAJUK, jadik SIAPAkah sebenarnya yang menJATUHkan Penasihat PKR yang berjawatan sebagai TPM dan Timbalan Presiden UMNO pada ketika itu? BUKANKAH TIDAK LAIN DAN TIDAK BUKAN IALAH ADIK PEREMPUAN NAIB PRESIDEN PKR YANG JUGA MP GOMBAK DAN ADUN BUKIT ANTARABANGSA? Kenapa Tun Mahathir pula yang diperSALAHkan sedangkan sudah tentu mana-mana PM sekalipun TIDAK mahu penggantinya adalah orang yang berMASALAH, apatah lagi diKAITkan dengan salah laku SEKS tanpa mengira JANTINA? Jadi, berASASkah DENDAM Naib Presiden PKR tersebut yang sekarang ini cuba bertanding jawatan Timbalan Presiden PKR terhadap Tun Dr. Mahathir?

Seorang lagi yang jadik PENGECUT dan cuba meLAKONkan watak AIR MATA dalam drama keluarga yang menJIJIKkan ini ialah Presiden PKR sendiri yang jugak ISTERI kepada Penasihat PKR.. Sudah tentu dia TAHU apa yang suaminya lakukan.. Sudah tentu dia juga INGAT apa yang telah diadukannya kepada Tun Dr. Mahathir dan Tun Dr. Siti Hasmah tentang 'PERANGAI' suaminya.. LUPAkah dia bagaimana dia pernah meminta MAAF dengan Tun Dr. Siti Hasmah semasa terserempak dengannya di sebuah pusat membeli-belah 10 tahun dahulu ketika perbicaraan suaminya masih berjalan?

Kita PERCAYA anak-anak mereka pun hanya TAHU sekerat-sekerat sahaja KISAH sebenar PAPA dan MAMA mereka.. Cuma yang SEDIH tuh, apabila PAPA dan MAMA mereka sendiri 'menJANGKITkan' perangai BURUK mereka kepada anak-anak mereka sendiri.. Inilah yang kita LIHAT kepada anak sulung pasangan ini yang jadik MP Lembah Pantai.. Adakah dia merasakan PAPA dan MAMAnya sudah menceritakan perkara sebenar kepadanya? Atau dia pun cuba menyembunyikan HAKIKAT sebenar dan cuba MENIPU 30 juta rakyat Malaysia dengan drama PALSU keluarganya di dalam PKR kerana DENDAMnya terhadap Tun? Apa pun, ketahuilah bahawasanya FAKTA dan SEJARAH tidak akan berBOHONG seperti mereka ini..

Wallahualam..