Wednesday, June 30, 2010

DAP MEMANG ANTI NEGARA ISLAM, PAS TUNDUK KEPADA TUANNYA

Daripada http://www.pisau.net

Pengerusi Kebangsaan DAP,Karpal Singh sekali lagi mengulangi pendirian beliau bahawa Malaysia tidak boleh digelar sebagai negara Islam.

Malah beliau dan DAP mengulangi bahawa dalam hal ini mereka tidak akan berkompromi dengan sesiapa pun hatta kepada isteri sumbang mahramnya si Jalangan Khawarij PAS.

PR menyasarkan impian mahu menawan Putrajaya dengan mengakhiri penguasaan lebih lima dekad Barisan Nasional (BN), persoalan yang masih menjadi perhatian ramai - sama ada DAP sanggup menerima perjuangan PAS untuk membina sebuah negara Islam di Malaysia?

Bagi Pengerusi kebangsaan DAP Karpal Singh, jawapannya ialah “tidak”.

“Mustahil bagi DAP berkompromi dalam hal ini. Kami tidak boleh kompromi agar negara berubah menjadi negara Islam (jika PR mengambil alih kerajaan pada masa depan),” kata Karpal. “Ia sebuah negara sekular. ”

DAP bagaikan abang besar dan tuan didalam pakatan haprak, cara dan gaya Karpal King ini bercakap cukup jelas menunjukkan bahawa DAP tidak punyai rasa hormat langsung kepada Khawarij PAS paria politik kasta paling rendah didalam pakatan.

Nampak gaya Khawarij PAS lebih terhegeh hegeh mendambakan kasih sayang daripada DAP,rakyat dan semua orang tahu sejak dulu lagi sememangnya DAP menolak sebuah negara Islam,dan dalam masa yang sama pernah mengambil tindakan makhamah terhadap Tun Mahathir kerana mengistiharkan Malaysia adalah sebuah negara Islam.

Buat Khawarij PAS,perjuangan untuk menjadikan Malaysia sebuah negara Islam hanyalah ibarat mimpi basah yang tak kesudah,realitinya jika berjaya sekali pun menakluki Putrajaya mereka terpaksa meminta kebenaran & persetujuan daripada abang besar dan tuan DAP yang sememangnya semua orang tahu sangat anti Islam.